Най-големият превозвач в Европа - германската компания FlixMobility, която стои зад

...
Най-големият превозвач в Европа - германската компания FlixMobility, която стои зад
Коментари Харесай

Най-големият превозвач в Европа ще удвои броя на служителите си в България

Най-големият транспортьор в Европа - немската компания FlixMobility, която стои зад известните екологични рейсове Flixbus, възнамерява да удвои чиновниците си в България. Това стана ясно след среща сред министъра на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов и основния финансов шеф на Flix - Кристоф Дебюс, от Министерството на стопанската система и промишлеността. 

Новите работни места са планувани за експертния хъб на компанията в София, в който сега работят 60 души. Според проектите на Flix, екипът у нас ще доближи 100 експерти още тази година, след което българският офис ще стане вторият максимален център на европейския транспортьор след този в Мюнхен.

" Страната ни е положително място за вложения и бизнес развиване, като се трансформира в център за развойна активност в района. Ние разполагаме с потвърден инженерен потенциал и от ден на ден компании демонстрират интерес да открият точно R&D и експертни центрове у нас ", съобщи икономическият министър Богдан Богданов.
 Водещият европейски транспортьор FlixBus започва два нови маршрута от България до Гърция
Водещият европейски транспортьор започва два нови маршрута до Гърция

Благоевград, София, Банско и Гоце Делчев - градовете от, които ще започват маршрутите

Софийският офис на Flix беше открит през 2021 година. Служителите в него дават отговор най-вече за маркетингови, счетоводни и софтуерни действия. 

Германският водач стъпи на пазара у нас през 2018 година, като започва с пътувания от българската столица до Унгария, Австрия и Румъния. Към днешна дата компанията предлага директни връзки с осем страни - Румъния, Австрия, Словения, Хърватия, Германия, Сърбия, Унгария и Турция. Автобусите FlixBus дават отговор на интернационален стандарт, който включва услуги като безвъзмезден Wi-Fi на борда.

Основаната през 2012 година, компанията е основана в Германия, само че към този момент участва в 42 страни и има над 78 милиона клиенти от Европа, Северна и Южна Америка. Тя разполага с най-дългата автобусна мрежа на Стария континент.
 FlixBus отваря в София третия си екпертен център за Европа
Най-големият транспортьор в Европа отваря в София третия си екпертен център за района

За екипа у на се търсят в региона на маркетинга и технологиите, както и на счетоводството и обслужването на клиенти
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР